jeuken naar iets


jeuken naar iets 1.0

een haast onbedwingbaar verlangen, een heftige begeerte hebben naar iets; hunkeren naar iets; zwakker ook: het verlangen, de behoefte hebben of krijgen aan iets; een innerlijke drang voelen om iets te doen; heel veel zin hebben om ergens aan te beginnen
Als het gezegd wordt van handen dan waarschijnlijk in toespeling op iemands handen jeuken (om iets te doen).

Algemene voorbeelden


Misschien was het die lucht, misschien was het de opluchting om weer in zijn eigen auto te zitten, met het kinderlijke pookje en het glanzende hout, maar zijn voet jeukte naar het gaspedaal. Als Olga meteen was meegegaan, waren ze zonder bagage de stad uitgereden, richting zuiden, en hij had zijn voet niet van het gas gehaald voor Parijs achter hen lag.

Gouden bergen, Herman Stevens,

Momenteel zijn er reisproblemen vanwege de coronavirus-epidemie, maar het paar zou in augustus naar het Cuomo-meer kunnen gaan, indien toegestaan. We betwijfelen echter ten zeerste dat George Clooney zijn vrouw en kinderen dreigt achter te laten, alleen maar omdat hij jeukt naar de Italiaanse zon.

https://nl.notrix.at/report-amal-clooney-upset-george-clooney-wants-go-lake-como,

Als bij ons thuis gesproken werd over barre toestanden, of dat nu om de puinhoop op een kinderslaapkamer ging of om onheilig rumoer in de kerk, dan wreef mijn moeder in haar handen en riep: "Mijn handen jeuken naar reformatie".

https://www.trouw.nl/nieuws/mijn-handen-jeuken-naar-reformatie~bad64bdb/,

Als je naar een hamburger jeukt, is dit misschien de plek. Een zeer goede hamburger precies goed gedaan.

https://www.tripadvisor.nl/Restaurant_Review-g34467-d11629587-Reviews-Jimmy_P_s_Burgers_More-Naples_Florida.html,

Die V6 heb ik altijd met plezier gereden maar het ging toch steeds meer jeuken naar een V8. Nu rijd ik mijn V8 nu alleen voor de hobby, maar hij is ook niet stock.

https://www.dmff.nl/viewtopic.php?p=359621,

Combinatiemogelijkheden


overig


( Gevolgd door een onbepaald voornaamwoord)
  • jeuken naar iets anders
  • jeuken naar meer
  • jeuken naar wat meer

Het is toch vaak emotie zo'n apparaat. Sinds 2016 in bezit van een Londiunium-R(L-R) en toch elk jaar begint het weer te jeuken naar iets anders.

https://koffiepraat.nl/forum/viewtopic.php?f=12&p=129510,

Ik rijd nu een Fiesta 1.6 sport uit 2009. Auto rijdt leuk en is relatief snel met lage kosten. De kilometerstand begon mijn aandacht langzaamaan wat te trekken, deze zit nu iets onder de 210.000km. Ik rijd bijna 3 jaar met deze auto en het begon dus wel een beetje te jeuken naar iets anders.

https://www.autoweek.nl/forum/read.php?10,6002423,printview,page=1,

Deze volle toneelavond jeukt naar meer.

https://www.groene.nl/artikel/krabben-doet-jeuken,

In het Oud-Sumerisch kan het woord abzu letterlijk vertaald worden als 'diep water' (ab=water, zu=diep). De titel is dus een goede reflectie van de game zelf: kort maar krachtig. Je begint je reis door de zee simpelweg door vanuit het wateroppervlak naar beneden te duiken. Vanuit daar is vrijwel de hele game op intuïtieve wijze te ervaren. In het begin is het heerlijk om even rond te zwemmen en mee te liften met de wat grotere vissen en schildpadden, maar daarna beginnen de handen te jeuken naar meer.

https://www.pixelvault.nl/game/achtergrond/abzu/,

Nog een maand om naar uit te kijken, tenminste als je een PlayStation Plus-abonnee bent die jeukt naar wat meer gratis (ahem, "gratis") games. Zoals gewoonlijk waren er deze maand enkele lekken en geruchten over wat we volgende maand zouden kunnen zien. Sommige hiervan zijn waarschijnlijker dan andere; sommige zijn volledig ontkracht.

https://nl.bitcoinethereumnews.com/economy/ps-plus-september-leaks-rumors-predictions-and-when-to-expect-the-reveal/,